Manifest d’Estat Català

MANIFEST D’ESTAT CATALÀ EN MOTIU DEL 75è ANIVERSARI DE L’ASSASSINAT DELS GERMANS BADIA


El 28 d’abril és sempre una data trista per a qualsevol militant d’Estat Català. En aquesta data ara fa 75 anys caigueren assassinats pels enemics de Catalunya dos dels més destacats militants del nostre partit.

Els germans Miquel i Josep Badia, símbols de fermesa i idealisme en la lluita independentista, foren morts per aquells que voldrien matar també el nostre poble.

Els germans Badia han estat sempre presents en el nostre record i el seu exemple de fermesa i idealisme ha estat sempre una guia per a tots nosaltres.

Malauradament, però, constatem que la seva memòria no ha estat defensada com mereixen i avui en dia ambdós germans resten en l’oblit, quan no difamats injustament per a molts dels qui defensen la llibertat de la nostra terra.

En aquesta jornada, i coincidint amb aquest aniversari, Estat Català voldria fer allò que estigui en la seva mà per a tractar d’acabar amb aquesta situació. Per aquesta raó creiem adient reclamar la recuperació de la seva memòria per part de les autoritats del nostre país i proposem per això el següent:

– Que el nom de la plaça dels germans Badia, present a la ciutat de Barcelona des de 1937 fins la caiguda de la ciutat en mans de les tropes franquistes fos restituït i que, alhora, s’impulsi la dedicació de places i carrers a aquests patriotes arreu del nostre país.

– Que al lloc on aquests patriotes caigueren assassinats, al número 38 del carrer de Muntaner de Barcelona (prop de la cruïlla amb Diputació) una placa o un monument serveixi de record del dia trist en que aquests patriotes caigueren i no torni a repetir-se mai més el que ve succeint fins ara, és a dir, que Estat Català en el seu homenatge anual es vegi obligat a posar i retirar el mateix dia una placa commemorativa davant la dificultat de poder posar-la de manera permanent.

-Que acabi d’una vegada  la vergonya i l’insult que representa per a tots els catalans el fet de que al cementiri de Montjuïc en un monument als “Immolats per la Llibertat de Catalunya” hi figuri el nom de Justo Bueno, l’assassí anticatalà que acabà amb la vida dels Badia.

Per la nostra banda tractarem com hem fet sempre de seguir difonent la vida i la lluita d’aquests patriotes entre la ciutadania per tal de que el seu record i el seu exemple no sigui mai oblidat i serveixi de guia per a tots aquells que desitgen la llibertat de la nostra nació.

Josep i Miquel, la gent del vostre partit no us ha oblidat mai. Vosaltres vàreu caure però nosaltres seguim dempeus per a prosseguir la lluita que vosaltres vau haver de deixar. La gent d’Estat Català no us oblidarà mai.

Gloria eterna als patriotes caiguts en defensa de la llibertat de Catalunya!

Glòria eterna als germans Josep i Miquel Badia!


Barcelona, 28 d’abril del 2011

El Comitè Executiu d’Estat Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: