Imatges

RECULL D’IMATGES DE MIQUEL I JOSEP BADIA CAPELL

MIQUEL BADIA

Miquel Badia

Miquel Badia

Miquel Badia (ampliació de la fotografia anterior)

Miquel Badia

Miquel Badia

Miquel Badia


Miquel Badia

Dibuix que representa alguns dels detinguts del Complot del Garraf en ésser jutjats (Miquel Badia és el segon per l’esquerra)


Miquel Badia el 1930 amb Lola Anglada i altres tres companys que, juntament amb ell, havien estat els primers indultats després del seu empresonament pels fets del Complot del Garraf

Notícia de l’homenatge a Miquel Badia celebrat al Palau de Belles Arts de Barcelona el 23 de setembre de 1934 poc després de que fos destituit com a cap de serveis de la Comissaria General d’Ordre Públic de la Generalitat arran de l’afer Xammar. Publicada a la “Hoja Oficial del Lunes” del 24 de setembre de 1934.


Miquel Badia durant els fets del 6 d’Octubre de 1934

Miquel Badia durant els fets del 6 d’Octubre de 1934 (ampliació de la fotografia anterior)

Miquel Badia durant els fets del 6 d’Octubre de 1934

Miquel Badia (a l’esquerra) parlant amb un altre dirigent d’Estat Català, Josep Dencàs i Puigdollers

Miquel Badia amb Josep Dencàs, Ventura Gassol, Jaume Aiguader, etc… a Barcelona en la marxa per la llibertat el 29 d’abril de 1934.

D’esquerra a dreta, Miquel Badia, Deogràcies Civit, Jaume Compte i Manuel Gonzàlez Alba.

Miquel Badia i Deogràcies Civit (ampliació de la fotografia anterior)

Miquel Badia amb Josep Dencàs

Miquel Badia a Fhasa

Miquel Badia  (a l’esquerra) a Andorra el 10 de febrer de 1936 durant la seva estada despres del fracas de l’aixecament del Sis d’Octubre de 1934. A la dreta Secundino Tomàs, cap de la policia d’Andorra.


JOSEP BADIA


Josep Badia

Josep Badia


Josep Badia

JOSEP I MIQUEL BADIA


Els germans Josep i Miquel Badia

Els germans Josep i Miquel Badia (ampliació de la fotografia anterior)

L’ASSASSINAT


La gent congregada davant de l’ambulatori del carrer de Sepúlveda on foren duts els germans Badia després de ser tirotejats.


Trasllat dels cadavers dels germans Badia en una ambulància que fou acompanyada per una gran multitud de gent


Trasllat dels cadavers dels germans Badia en una ambulància que fou acompanyada per una gran multitud de gent

Trasllat dels cadavers dels germans Badia en una ambulància que fou acompanyada per una gran multitud de gentUna munió de gent esperant notícies davant  congregada davant de l’ambulatori del carrer de Sepúlveda on foren duts els germans Badia després de ser tirotejats.


Taula de recollida de signatures en mostra de condol per  dels germans Badia al lloc on aquests van ésser l’assassinats, al carrer Muntaner de Barcelona, prop del xamfrà amb el carrer de la Diputació. Una estelada al terra assenyala el lloc on aquests patriotes van ser abatuts a trets.


Una estelada al terra coberta d’un crespó negre assenyala el lloc on els germans Badia van ser abatuts a trets, al carrer Muntaner de Barcelona, prop del xamfrà amb el carrer de la Diputació. Capella ardent dels germans Badia al Casal d’Esquerra-Estat Català del carrer de Girona número 3.


L’ENTERRAMENT MULTITUDINARI DELS GERMANS BADIA


Enterrament multitudinari dels germans Badia el 1 de maig de 1936. Militants d’Estat Català duent els fèretres coberts amb l’estelada.


Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 1936. Sota l’estelada, els membres de la presidència del Consell Nacional d’Estat Català.
Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 1936. Sota l’estelada, els membres de la presidència del Consell Nacional d’Estat Català. (ampliació de la fotografia anterior).

Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 1936. Presidència de la junta del Casal d’Estat Català del que era president Miquel Badia.


Seguici d’autoritats civils a l’enterrament dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 1936. D’esquerra a dreta Carles Pi i Sunyer (alcalde de Barcelona), Martí Barrera (conseller de Treball), Doctor Carré Civit (cunyat de Josep Badia), Ventura Gassol (conseller de Cultura), Oriol Anguera de Sojo, Xavier Oromí i Jaume Serra Hunter


Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 193. El fèretre de Miquel Badia cobert amb l’estelada, aleshores encara anomenada “bandera d’Estat Català”

Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 193. El fèretre de Josep Badia cobert amb l’estelada, aleshores encara anomenada “bandera d’Estat Català”

Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 193. Ofrena del Consell Nacional d’Estat Català.


Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 1936. Ofrena del Grup Femení del Casal d’Estat Català del districtev IV.


Enterrament multitudinari dels germans Badia a Barcelona el 1 de maig de 193. Estol de banderes d’Estat Català desfilant.Un dels detinguts per l’assassinat dels germans Badia conduit per un membre de la Guàrdia d’Assalt (posteriorment seria posat en llibertat)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: